Watch
Почетна О цркви Братство храма

Братство храма

 

Протојереј-ставрофор РАДИЧ РАДИЧЕВИЋ


Рођен 5. октобра 1952. године у селу Дрен, Косово. Основну школу завршио је у Крагујевцу, а Богословију Светога Кирила и Методија у Призрену. Рукоположен је у чин ђакона 11. августа 1974. године, а 20. јула 1975. за свештеника и постављен за пароха у Призрену. Вршио је дужност секретара Црквеног суда, а од 1980. је био архијерејски намесник призренски. Године 1991. прелази у Београд и бива поствљен при храму Св. Ђорђа на Чукарици. Од 1993. године налази се на парохији Саборне цркве, а од 1995. године је и намесник београдско-посавски.

 

 

 

Свештеник јереј МИЛОШ Ж. МАРКОВИЋ


Рођен је 1982. године у селу Влашка, Младеновац. Основну школу завршио је у Крагујевцу, а Богословију Светог Саве у Београду. 2006. године је дипломирао на Богословском факултету Светог Саве у Либертивилу, Илионис, САД. Током школовања истицао се одличним успехом, а више пута награђиван је и као ђак генерације. У ђаконски чин рукоположен је 2009. године, службовавши у епархији Источноамеричкој. У презвитерски чин рукоположен је 2010. године у Акрону, Охајо, САД. Одлуком Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја, од 2011. године постављен је за другог пароха при Цркви Светог Симеона Мироточивог у Новом Београду. Ожењен је Катерином, професором енглеског и шпанског језика, са којом има двоје деце: ћерку Анастасију и сина Константина.

 

nevenko sukur

Протојереј НЕВЕНКО М. СУКУР

Рођен 10. јануара 1970. године у месту Кобиља, општина Кнежево, Република Српска. Завршио Богословију Света Три Јерарха у Манастиру Крка и Богословски факултет Српске Православне Цркве у Београду. Рукоположен за ђакона 04. децембра 2002. године на дан Ваведења Пресвете Богородице у Храму Манастира Ваведења Пресвете Богородице у Београду. Рукоположен за презвитера 17. јуна 2003. године на трећи дан Педесетнице - Духова у Храму Светог Александра Невског у Београду. Постављен за пароха прве парохије при Храму  Светог Апостола и Еванђелисте Луке у Кошутњаку дана 24. јуна 2003. године. Одликован правом ношења црвеног појаса на Храмовну Славу 31. октобра 2005. на Светог Луку. 2012. одликован протојерејским чином.

 

Житије Светог Симеона Мироточивог