Watch
Почетна О цркви Историја цркве

Историја цркве

  • Темеље Цркве Светог Симеона Мироточивог освештао је, 2007. године, блаженопочивши Патријарх српски Господин Павле
  • 26. фебруара 2011. године, Црква Светог Симеона Мироточивог је по први пут у историји свог постојања прославила своју храмовну Славу. Свету Архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ аустралијско-новозеландски господин Иринеј.
  • 13. новембра 2011. године обављен је чин освећења и звона и крстова Цркве Светог Симеона, служио је Његова Светост Патријарх српски Господин Иринеј.
  • На Бадњи Дан 2011. године, са благословом Његове Светости Патријарха српског Господина Иринеја, почињу редовна богослужења у Цркви Светог Симеона Мироточивог у Новом Београду. Братство храма празницима и недељом служи Свету Литургију у 9 часова изјутра, свакодневно јутрење у 8,30 часова, а вечерња служба служи се у 17 часова.
  • Браћа и сестре са оштећеним слухом били су у прилици да, уз помоћ тумача који је богослужење преводио на знаковни језик, присуствују и учествују у Светој Литургији. Иницијативи удружења "Чујемо вас" у сусрет је изашло братство Цркве Светог Симеона Мироточивог, а целу акцију подржала је Градска организација глувих Београда. Овај заједнички подухват резултирао је великим бројем окупљених верника са оштећеним слухом, који су узели учешћа у богослужењу и причестили се. Ово је први пут да је у Београду Света Литургија преведена на знаковни језик!
  • Петокуполни Храм Светога Симеона Мироточивог у Новом Београду површине је од око пет стотина квадратних метара. Када буде потпуно завршен биће једна од најлепших београдских богомоља.

.

 

Житије Светог Симеона Мироточивог