Watch
Почетна Category Blog Посни штапићи са кечапом

Посни штапићи са кечапом

posnistapiciНема предаха када се ради о кухињи. Почео је Пост па би се требало што више усмерити на очишћење духа и тела. Данас Вам представљам једну, изузетно лаку за спремање, посну грицкалицу - посне штапиће са кечапом. За припрему овог рецепта потребни су Вам:

1 кг брашна
1 коцка свежег квасца
1 кашичица соли
1 кашичица шећера
400 – 450 мл млаке воде
200 мл уља
САВЕТ: Додатно припремите смесу од кечапа, оригана и са мало посољене млевене зачинске паприке 
180 гр маргарина

Сматрам да сте се сада већ ослободили тих „страхота“ које Вас чекају у кухињи и да сада што безболније можемо директно прећи на припрему рецепта? У 220 мл млаке воде додајте квасац, шећер и кашичицу брашна па смесу оставите да надође. Толико је једноставно! Затим додајте остатак млаке воде и уље, брашно помешано са кашичицом соли, па све то месите док се не добије глатко тесто. Подсећамо да је само ово „глатко“ тесто заправо најбоље, покушајте да и Ваше испадне такво. Тесто оставите да нарасте, негде око 40 минута је потребно за овај процес, и држите га на топлом прекривеног чистом крпом. Када је тесто надошло, поделите га на два једнака дела, развијте их и премажите сваки део са отприлике 90 гр маргарина. Овако премазана теста преклопите и оставите на једно 10 – 15 минута, чисто да одморе док и Ви одмарате.

Након ове кратке паузе, развијте коре у правоугаоник па их премажите смесом од кечапа, мало посолити преко кечапа није на одмет. Кору сеците на траке, увијајте их као штапиће и наравно, ставите на плех обложен папиром за печење. Након 15 минута ће рерна, загрејана на око 200°, учинити своје па Вам Каћа даље може само послати једно „ПРИЈАТНО!“.

ПРОЧИТАЈТЕ: рецепт за питу од пиринча и празилука

 

Изградимо Цркву!

Црквени календар

Crkvenikalendar

Црквени гласник

Crkveniglasnik

Житије Светог Симеона Мироточивог

САЈТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА СПЦ

Радио Слово Љубве

ТЕЛЕВИЗИЈА ХРАМ

ТВ ХРАМ

Каћин посни кувар

Posnikuvar