Watch
Почетна Category Blog Бели пасуљ (на води)

Бели пасуљ (на води)

Пре него што почнемо, Ваша Каћа жели да Васкршњи пост проведете у миру и љубави са ближњима. Тек се у време поста сазнавало ко је „јунак“ у кулинарском смислу, пошто посна јела захтевају додатно знање у кухињи. То је често узроковало да људи у сопствену кухињу све ређе залазе из страха да их тамо не сачека некаква немогућа мисија. Ваша Каћа је ту да Вам помогне да ове страхове превазиђете. 

Данас ћемо спремати бели пасуљ на води. Надам се да сте се мало одобровољили, пошто је ово друго посно јело које припремамо. Видећете да ово није захтеван посао, иако се често и за најобичнију припрему пасуља то нашироко подразумева. 

- ½ кг пасуља
- ½ кг црног лука
- неколико сувих паприка
- 2 ловорова листа
- 1 главица белог лука
- со, бибер

Као и за сваки други пасуљ, и овај је потребно претходно вече потопити у воду и оставити да тако преноћи. Пасуљ ће овако омекшати и постати много укуснији када буде спремљен. Наредног дана пасуљ оцедите и поново налијте водом, те ставите да проври. Следећи корак јесте и финални. Поново процедите воду у којој је пасуљ проврио и налијте нову. У ову, како Ваша Каћа воли да каже „трећу туру“, сада додајте све зачине по укусу, као и насецкани црни лук. Можете исецкати и суве паприке, наравно да може и нека љута, па све додајте у шерпу. Овако зачињен пасуљ кувајте све док се добро не раскува. 

Е сад, Каћа ће Вам одати једну малу тајну. Раскувани пасуљ ја обично волим добро да испресујем, помоћу oне обичне пресе за пире. Сигурно имате једну такву пресу затурену негде у оној кухињи у коју тако слабо залазите, зна то Каћа па се не брине да ће вас недостатак исте спречити. Пошто смо дошли до самог краја, пасуљ посолите и зачините по укусу те додајте исецкану главицу белог лука. И то би било све!

Пасуљ је изузетно укусан, постан и припремљен на води. На Вама је да се посветите духовном посту, мислима и добрим делима. Једно од тих дела може бити да и Вашу породицу изненадите тако што ћете им из љубави спремити овако укусно јело. 

У миру проведите све дане посте а Каћа је ту да Вам олакша све послове у кухињи! Пријатно, драги моји!

 

Изградимо Цркву!

Црквени календар

Crkvenikalendar

Црквени гласник

Crkveniglasnik

Житије Светог Симеона Мироточивог

САЈТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА СПЦ

Радио Слово Љубве

ТЕЛЕВИЗИЈА ХРАМ

ТВ ХРАМ

Каћин посни кувар

Posnikuvar