Watch
Почетна Архива Пита са вишњама

Пита са вишњама

Зна Каћа да је прошао Васкршњи пост и да многи верници гледају да се мало опусте у кулинарском смислу. Ипак, не заборавимо да се и током недеље пости и припрема за Свето Причешће. Самим тим, решила сам да Вам укратко напишем рецепт о једној дивној посластици, пити са вишњама на води. За овај рецепт Вам нису потребни многи састојци, свега њих неколико:

-½ кг кора за питу
-700 гр вишања
-150 гр шећера
-2 кесице ванил шећера
-100 гр гриза
-Кисела вода

Јасно је да ово нису превише захтевни састојци за набавку, нису скупи а могу се купити било где. Пошто сте сигурно нестрпљиви да сазнате како направити укусну питу, више Вас нећу држати у ишчекивању. 

Пре свега, оно што чини један ролат (а ролате ћемо користити приликом прављења пите) јесу три коре! Прву и другу кору потребно је премазати киселом водом и танким слојем шећера и гриза па их ставити једну преко друге. Тек на трећу кору се стављају вишњице са смесом шећера и гриза. Овакав поступак поновити и са осталим корама. Посао је скоро па готов, ако се тако може рећи. Направљене ролате поређајте у плех који је неопходно обложити папиром за печење. Питу пеците у рерни 30 минута на једно 220 степени, то је најбоља температура која ће учинити да пита буде баш онако хрскава споља, а у средини сочна.

Када питу извадите из рерне само је мало попрскајте киселом водом, ово је тајни део рецепта са којим нису сви упознати. Питу оставите да се охлади а за служење гостима, или породици, само је додатно поспите шећером у праху.

 

Изградимо Цркву!

Црквени календар

Crkvenikalendar

Црквени гласник

Crkveniglasnik

Житије Светог Симеона Мироточивог

САЈТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА СПЦ

Радио Слово Љубве

ТЕЛЕВИЗИЈА ХРАМ

ТВ ХРАМ

Каћин посни кувар

Posnikuvar